Om Den lille nattergal

Den lille nattergal er en webshop med fokus på musik, cd'er og sangbøger, der udvikler børn generelt og musikalsk. Den henvender sig til kvalitetsbevidste voksne, der ønsker et levende og udviklende musikalsk liv for deres børn.

Idékvinden bag Musikproduktionsfirmaet LT Music, som blev dannet i 2006 er Lillian Törnqvist, klassisk uddannet harpenist og fastansat soloharpenist i DR UnderholdningsOrkestret. Hun holder til i Birkerød nord for København, hvor det lille firmas lager efterhånden fylder op i alle kringelkroge af huset. 

Hun er vokset op på den jyske vestkyst, hvor interessen for musik og kunst tidligt blev vakt. Den sang- og børneglade mor sang med hende hver dag efter skoletid og faderen, som var en glimrende amatørkunstmaler, formidlede sin egen glæde for kunst videre til hende. Sangglæden inspirerede til den første udgivelse, der blev finansieret af en mindre arv fra moderen. Familien blev kraftigt involveret i projektet. Således blev coverdesignet skabt sammen med broderen og nevøen, som også bidrog med bamse fotos og grafisk opsætning. Og søsteren, Inge Marstal, som har skrevet flere bøger om musik for børn og redigeret et hav af sangbøger, bidrog med inspiration, viden og citater om børn og musik. I forbindelse med udgivelsen af cd’en, oprettede hun firmaet LT Music. Her har hun nu udgivet yderligere 4 cd’er med både børnemusik og klassisk harpemusik.

På det seneste har hun udvidet de kreative aktiviteter med designs af billeder til børneværelset, hvor bamsen fra børne cd'erne er blevet gennemgående figur. Gennem de sidste 2-3 år har hun taget en hel del kurser i bl.a. design, markedsføring og websidehåndtering. Det har ført til oprettelsen af denne webshop, hvor søsters sangbøger og nevøens bog har fået en central plads. Kærligheden til bamser har sendt hende på jagt efter de allerbedste bamser, som er fundet hos Teddykompaniet i supergod kvalitet.

Karrieren som musiker har bragt hende vidt omkring i verden og hun har samarbejdet med mange spændende nationale og internationale musikere fra alle musikgenrer bl.a. musikere som Palle Mikkelborg, NHØP, Bo Stief m. fl. Hun medvirker f.eks. på den kanoniserede AURA med Miles Davis. Men den klassiske musik har en stor plads i det musikalske univers og udover det daglige virke i DR UnderholdningsOrkestret, er det især kammermusikken, hun brænder for. Hun var medstifter og medlem af ensemblet Trio Rococo og danner nu sammen med solofløjtenist Maria Agneta Bengtsson Duo con Senso og Trio con Senso, hvor de suppleres med sopranen Amelie Fleetwood fra Stockholm. Hun er også initiativtager og medskaber af den koncertaktuelle forestilling ”Den lille Prins” med Susse Wold som fortæller og musik af Palle Mikkelborg for harpetrio. Den organisatoriske side har ført til mange spændende udfordringer. Hun har været formand for DR UnderholdningsOrkestret, har arrangeret koncerter og events og harpekurser for danske og skandinaviske harpenister. Og hun blev af en international bestyrelse udnævnt til President og Artistic Director for The 5th World Harp Congress, hvor over 700 harpenister fra hele verden besøgte København.