Anmeldelser og kundeudtalelser

Kundeudtalelser:

 Koncertmester Julie Eskær fortæller:

Min søn, Pablo på 11 år, har nogle lange skoledage, fritidsinteresser og mange venner. Der sker meget i løbet af en dag, lektier der skal laves, venner, sport og computer. Ved 19-20 tiden er han som regel ved at være godt træt. Når han endelig skal slappe rigtig af og hygge sig inde på sit værelse, sætter han ofte "Jeg vil tælle Stjernerne" på. Pablo kan lide alt slags musik, lige fra de nyeste teenage- hits til Michael Jackson, men "Jeg vil tælle stjernerne" er en af hans yndlings CDer! Den skaber sådan en god og rolig stemning med harpelyden og de enkle sange, der klinger ud i rummet. En dejlig afslutning efter en lang dag! 

Helle Kristensen, mor til lille Emil på 6,5 mdr.: 

Om cd´en - "Drømte mig - - -  en drømme cd":

En dejlig cd! Jeg sætter den ofte på. Især hvis det har været en lidt hektisk formiddag, så sætter jeg cd´en på og der spreder sig en skøn rolig og afslappet steming i vores hjem. Både jeg, far og vores baby nyder at lytte til de flotte melodier. Kan varmt anbefales!

Anmeldelser:

”Jeg vil tælle stjernerne” LT 4901 

Et af mine børn kom for tidligt, helt nøjagtigt to måneder. Det betød mange lange nætter på sygehuset, og en af de ting jeg som en fast ting gjorde, når jeg gik og hun skulle sove, var at tænde en lille båndoptager med klassisk musik.

Jeg har altid bildt mig ind, at hun på den måde sov roligere, og at musik er sundt for en barnesjæl. Eftersom vuggeviser har været brugt siden tidernes morgen, kan jeg også næppe være den eneste som tror det. Jeg selv blev også sunget i søvn, og min favoritvise var Elefantens vuggevise.

Denne sang er nu sammen med 19 andre, blevet indspillet på et album af harpenisten Lillian Törnqvist. Sammen med sange som Den lille Ole med paraplyen, Stille nu og Natten er så stille, udgør den albummet "Jeg vil tælle stjernerne." Det eneste instrument man hører, er Lillians fantastiske harpe, som sødt spiller alle melodier. Og der er vel heller ingen, der er bedre egnet til at synge selve godnat sangen end ens mor.

Zara Kaufmann på Babyinfo.dk 

Harpenist og arrangør Lillian Törnqvist skal have ros for ikke unødigt at forenkle originalforlægget, blot fordi der er tale om musik til de mindste. Sangene er arrangeret med respekt for originalerne. Jeg kunne i al fald godt have ønsket mig denne udgivelse for seks år siden…

Af Jens Sparrevohn Rønn, MUSIKEREN – Fagbladet for professionelle musikere 

Denne CD er en lille perle med sit kernerepertoire af dejlige aftensange, der er blevet sunget fra generation til generation, og som til stadighed er vedkommende og aktuelle. Det giver velvære og ro at have en musikalsk base, og harpen har med sin sprøde og fine klang en beroligende og afstressende effekt på både børn og voksne. Lyt til CD'en som den er - eller syng sammen med den.

Inge Marstal, Professor i musikpædagogik ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 

Når det gælder søvn, plejer det at handle om bøger fulde af gode råd og gode metoder og putteritualer, der skal få urolige unger til at falde i den sødeste søvn. Men hvorfor ikke forsøge sig med en omgang beroligende børnemusik bestående af sange, som du kender fra du selv var barn?

For at kunne gøre godnatsangene til et fælles musikalsk ritual for forældre og børn indeholder cd’en både musik og et teksthæfte, så forældrene kan nynne eller synge med på de 20 velkendte melodier.

Magasinet Vores børn 

Her er en dejlig, dejlig cd til de rolige stunder. Blød, blød harpeklang uden alternative lyde, bare den rene bløde himmellyd. Perfekt til at falde til ro på og svømme hen i.

Gyldendals børnebogklub 

"Drømte mig - - -" – en drømme cd LT 4905 

Denne cd er til alle musikelskere, mennesker som godt kan lide noget godt musik, som er udført med stil og rigtig god musikalitet. Man skal ikke være musiker for at høre, at numrene er rigtig gode og bliver spillet og udført rigtig godt og med stor musikalitet. Musikken en stille og rolig, klassisk og med en fantastisk smuk harmens klang. Udover harpen bliver der også spillet på violin og fløjte. Disse 3 instrumenter supplerer hinanden rigtig godt, og er med til at gøre numrerne meget rolige med meget harmoni, hvis man kan sige sådan:)

Man slapper utrolig godt af til disse numre. Jeg satte cd’en på og lagde mig på sofaen og lukkede øjnene, man slapper virkelig af til denne slags musik. Jeg var i tvivl om denne form for musik ville være noget for mig, da jeg er mere til moderne musik med sang tekst. Men jeg må indrømme, at denne musik også kan rigtig meget. Man kan slappe af og bare ligge og nyde de gode melodier, stresse helt af. Måske lade musikken spille afdæmpet i baggrunden når man “leger” med sin lille baby på legetæppet, ammer osv. Den er utrolig god til at slappe af til og falde til ro, både for børn og voksne synes jeg.

 Cd’en har mange kvaliteter. På cd’en er der 14 numre, og du vil opleve at der er “kendte” numre men også mindre kendte melodier, som du måske aldrig har hørt før. 2 af mine favoritter på cd’en er sang nummer 11 som er “Amacing Grace” og sang nummer 14 “What at wonderful world”. Disse 2 sange er begge meget kendte - jeg har før kun været vant til at høre dem med tekst, så det var helt specielt at høre denne udgave med harpe osv. Sangene bliver spillet utrolig smukt, man bliver på en måde lidt rørt når man hører musikken, det gjorde jeg i hvert fald ved netop disse 2 sange:)

 Har man lyst til at prøve noget nyt, så synes jeg klart at denne cd kunne være en ide, især hvis du gerne vil bruge musikken til at skabe ro omkring dig selv og evt. din familie/baby/barn.

Anmeldelse fra www.babylille.dk

I looke for angels’ songs”LT 4903 

Englenes instrument er som bekendt harpen, og harpens klang er både graciøs og skrøbelig, ligesom englene også portrætteres. Denne antagelse styrkes man i, når man hører denne udgivelse. Specielt de to langsomme satser er i sandhed engleskønt skrevet og spillet. Jens Sparrevohn Rønn, Fagbladet ”Musikeren” 

Symfoni af klanglig vellyd I looke for angels’ songs er en symfoni af klanglig vellyd, hvor harpens mange muligheder udforskes. Musikken virker stærk og mange steder meditativ. Sublim fremført af Lillian Törnqvist , harpe. MJ, Fagbladet ”Musikken” 

Spiegel im spiegel (version for violin and harp, arr. Törnqvist/Eskær) Stylish programme, well played and recorded. The CD is none too easy to find, but the album is widely available to download. Recommended. Anmeldelse fra Arvo Pärt Discography, listed by label.

”Jeg glæder mig i denne tid” LT 4902

Denne herlige cd for både børn og voksne kan man ganske enkelt ikke undgå at blive i rigtig godt julehumør af. Ikke mindre end 22 kendte julesange er indspillet på harpe i effektfulde og lifligt klingende arrangementer. Sæt cd'en på til hyggeligt samvær i julemåneden og stem sindet til julefest.

Lyt til den som den er - eller syng sammen med den.Alle sangene er indspillet i et hensigtsmæssigt toneleje, i det rigtige tempo og med det rigtige antal vers i fine variationer. Teksten til sangene er vedlagt cd'en.

Rigtig god fornøjelse.Inge Marstal, Professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium